30 Ocak 2014 Perşembe

Biz Evleniyoruz:)

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce de söylediğim gibi nişan düğün hazırlıkları içerisinde olan genç bir kız olarak sizinle bu konuda bol bol paylaşım yapmayı planlamaktayım.

İlk düğün hazırlıkları ile ilgili paylaşımım tüm arkadaşlarımın benden beklediğinin aksine gelinlik değil düğün mekanları ile ilgili olacak.

Yıllar boyu hatırlayacağı, hayatının belki de en özel günlerinden biri olan düğün gününün peri masallarındaki gibi bir düğün olmasını hangi gelin adayı istemez ki...

O kadar çok mekan ile görüşüp o kadar çok yerden teklif aldım ki, hem kendim için hem de burada en güzel olanları en doğru fiyatları ile yazabilmek için..
Kapalı mekan, açık mekan, kır düğünü, sahil düğünü…

Şimdi sizlerle araştırmış olduğum bu mekanlar arasında en çok tercih edilenleri ve benim en beğendiklerimi paylaşıyorum. 
Ha bu arada İstanbul'da yaşayan biri olarak sadece İstanbul mekanları için olacak bu paylaşımlar. 

1)


Sheraton İstanbul Ataköy Hotel: 

Havuz başında şık bir düğün isteyenlerin genellikle tercihlerinin başında Sheraton Ataköy Hotel geliyor. Katıldığım bir çok davet olduğu için rahatlıkla söyleyebilirim ki son derece de başarılı organizasyonlara imza atıyor, hem gelin ve damadın hem de misafirlerin memnuniyetle düğünden ayrılmasını sağlıyor Sheraton Ataköy Hotel.

Fiyatlara gelince:


Set Menü Klasik:          € 65   + KDV
Set Menü Elegant :       € 75   + KDV
Set Menü Delüks:         € 93   + KDV

Set Menü Premium:      € 101 + KDV


2)


Fuat Paşa Yalısı:

Rüya gibi bir düğün için kusursuz bir ekip ile çalışan, buram buram nostalji kokan bir ortamda bembeyaz gelinliğinizle kendinizi son derece özel hissetmenizi sağlayan ve gerçekten dillere desten düğünler yapılan bir mekan Fuat Paşa Yalısı. 

Genç çiftlere, düğün için 4 özel paketleri bulunuyor. Tabi balayı odası da bu fiyatlara dahil.


Gümüş Paket    158 TL + KDV
Altın Paket       178 TL + KDV
Platin Paket      188 TL + KDV

Akdeniz Paket  168 TL + KDV


3)




Vera Yıldız Park:

En özel gününe, İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarasının eşlik etmesini dileyenlerin tercihi kesinlikle 
Yıldız Park içerisinde yer alan VERA Yıldız Park olabilir diyorum ben.


2 adet paketi bulunuyor mekanın.

Paket 1   € 65   + KDV
Paket 2   € 75   + KDV


4)




Kalyon Hotel Reji Weddings:

En beğendiğim 2 mekanı sona sakladım aslında. 
Tarihi Yarımada'nın en kaliteli oteli olan Kalyon Hotel, REJİ ile bambaşka kulvarlara taşınarak 45 yıllık deneyimini düğün konusunda da konuşturmaya kararlı bence. 
Tarihi Yarımada'nın muhteşem atmosferinde muhteşem ötesi bir organizasyonla evlenecek çiftler için aranıp da bulunamayacak özelliklere sahip bir yer. 

Sanki sahibi benmişim gibi övdüğüme bakmayın gerçekten de ben fotoğraflarına bakmaya videolarını seyretmeye doyamıyorum buranın:)

10 farklı menü seçeneği ile fiyatlar ise şu şekilde

Banquet Menu     I      230 TL
Banquetl  Menu   II     225 TL
Banquet Menu     III    220 TL
Banquetl  Menu   IV    215 TL
Banquet Menu     V     205 TL
Banquet Menu     VI    200 TL
Banquet Menu     VII   195 TL
Banquet Menu     VIII  190 TL
Banquet Menu     IX    185 TL
Banquet Menu     X     170 TL


5)







Qubbe Hint Bahçesi:

Ve işte benim favori mekanım. 
Neden bilmiyorum daha gidip görmeden önce bile fotoğraflarından görüp aşık olduğum mekan. 
Bir Hint Atasözü olan “Evlenen insan üzülebilir, evlenmeyense muhakkak üzülecektir.” mantığıyla yola çıkan mekan Lıfe Park içerisinde muhteşem bir görsel şölen yaratmanıza imkan verecek şekilde kurulmuş. 

Muhteşem yürüyüş yolu, sağlı sollu kokteyl düzeni, hem geniş hem de ferah bir ortamda düğün yapmanıza müsait.
İstanbul'da düzenlenen Evlilik Fuarı esnasında tanışmış olduğum firma sahibi Erdem İpekçi kendi düğününü de bu bahçede bir Hint Düğünü konseptinde yapmış ayrıca.

Tabi bu mekanı bu kadar cazip kılan bir diğer özellik ise inanılmaz içten bir Genel Müdür olan Aliye Hanım ve bir o kadar tatlı olan asistanı Birim Hanım.

Hint Bahçesini gezmek amacıyla gittiğimizde ki sıcakkanlılıkları, sohbetleri, her konudaki yardımseverlikleri ve Aliye Hanım'ın "Eğer anlaşırsak bu artık sizin değil bizim de düğünümüz" cümlesi beni kalbimden vurdu açıkçası:) 
(Ne de olsa Ben Sen Biz mantığında bir insanım)

Diğer mekanlara haksızlık ettiğim düşülmesin lütfen, burası hakkında yazdıklarım sadece benim fikirlerimdi.

Misafirlerine 2 çeşit menü fırsatı sunan Hint Bahçesi fiyatlarına gelince ,

Beyaz Papatya    125 TL
Sarı Papatya       135 TL

Az ama öz bir şekilde kır düğünü, yalı düğünü ve havuz başı düğünü için İstanbul'da bulunan birkaç mekanı tanıtmaya çalıştım.

Umarım faydalı olmuştur.

Kocaman gülücükler yüzümüzden hiç eksik olmasın:)

6 yorum:

  1. Merhabalar,

    Bizde bu yaz için Vera Yıldız Park ile anlaştık, fiyatları o kadar pahalı değil. Birinci paket 139+KDV, ikinci paket 159+KDV, tabi fotoğrafçı ve müzik için ayrı ödeme talep ediyorlar. Nihayetinde bütün fiyatlar pazarlık ile oldukça inebiliyor, maharet biraz burada.

    Mutluluklar dilerim, selamlarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vera yildiz Fiyat konusunda ne kadar indi ve hangi paket?

      Sil
  2. merhaba :) qubbe benim de favorim ancak bazı mekanlar kişi sayısına alt limit koyuyor. mesela 300 kişiden az kabul etmiyor ancak biz ancak 100 kişi bulabiliriz pek akraba falan olmadığından :) bu konuda bir sınırlama koyuyor mu qubbe?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt limit 250kişi sitesinde yazıyor :(

      Sil
  3. Merhaba ben de nisan mayıs gibi nişanlanacağım ve daha evel gidip gördüğüm le parc de mariage de nişanım olsun istiyorum ayrıyetten altarnetiflere bakıyorum. Le parc de mariage Zeytinburnun'da Çağteks gelinliğin düğün mekanı. Ve fotoğrafçısından, organizatörüne, dj veya canlı müziğine, videosu herşey herşey dahil 60tlden başlıyor. Ayrıca çocuklara oyun alanı ve çocuk menüsü var. Garsonları da bahşiş istemiyormuş okuduğum yorumlara göre. Kişi alt limiti yok otobüs duruğı ile arasında 60metre civarı var. Alkolsüz sınırsız içecek. Güzel bir otopark ve ferforje çiçek yolu var. Tek eksiği havai fişek kullanılmasına izin vermemesi bence. Bu fiyatları görünce fikrim kesinleşiyor sanki. Sizlere de tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  4. http://mavigelin.blogspot.com.tr/2016/01/dugun-planlama-rehberi.html?showComment=1457986010672#c1530158490931347158

    YanıtlaSil